Crowdfunding - Kapitaal Op Maat Crowdfunding bij Kapitaal Op Maat staat voor hoog rendement tegen lage kosten. Ontdek het crowdfunding en crowdfinancing platform van Nederland.

Kapitaal Op Maat Reviews

  • Ik ben het persoonlijk helemaal niet eens met de vorige reviews. Kapitaal Op Maat is een prettige organisatie om mee samen te werken. Ze zijn heel attent en helpen Jouw je doelen te verwezenlijken. De woorden die als eerste in mij opkomen als ik aan KOM denk zijn: snel, correct, behulpzaam, vriendelijk en top service!!

    Sterke punten
    KOM is zeer attent en vriendelijk
    Helpt je doelen te verwezenlijken

    Door Fleur Bos op 9 december 2019 Reageer (1 reactie)
  • Van mijn drie investeringen zijn er bij twee serieuze achterstanden. communicatie hieromtrent is slecht en beloftes over herstart betalingen worden niet nagekomen.

    Sterke punten
    mooie website

    Zwakke punten
    communicatie, nakomen beloftes, slechte investeringen

    Door R op 6 december 2019 Reageer
  • Heb sinds twee jaar in 10 projecten geïnvesteerd. Hiervan zijn er 4 volledig de mist ingegaan. De informatie over achterstanden en de aanpak van wanbetalers is abominabel slecht tot nul. De prestaties zijn vergeleken met andere platforms ver onder de maat. Ik zal niet meer via dit platform investeren.

    Sterke punten
    geen

    Zwakke punten
    Kennelijk onvoldoende inzicht in de haalbaarheid van projecten
    Zeer zwakke aanpak van wanbetalers
    Ondermaatse communicatie naar investeerders

    Door Ruud op 22 november 2019 Reageer
  • Ik investeer 4jaar bij K.O.M en al snel ging het berg afwaarts. Na 2jaar ermee gestopt omdat de verliezen te groot werden en er geen goed contact mogelijk is met dit platform. De info in de pitch is veel te positief en de zekerheden kloppen totaal niet. Alleen gericht op eigenbelang en geen oog voor de investeerders.
    Als ik dit platform vergelijk met andere zie ik een heel groot verschil in rendement en kunnen / willen geen contact maken met investeerders om uitleg te geven.

    Sterke punten
    Geen

    Zwakke punten
    Uit op eigen gewin- zeer slecht in contact- onvoldoende kennis in huis-verzwijgen van fouten van hun kant- veel te positief over hun projecten terwijl zeker de helft eigenlijk in default zijn- niet natrekken of zekerheden kloppen maar klakkeloos overnemen van de geldvragers- geldvragers niet goed natrekken en zo kan ik wel even doorgaan.......

    Door godthelp op 5 oktober 2019 Reageer
  • Ik investeer sinds ruim 4 jaar in 2 platformen: Funding Circle en Kapitaal op Maat. Prima ervaringen met Funding Circle: goede informatie, prima rendement, maandelijkse updates over projecten met betalingsachterstand en weinig defaults.
    (1 van de 41 projecten waar ik in investeer).
    KoM totaal anders. Leek aanvankelijk ok, maar bijna helft van de projecten haalt de eindstreep niet. Geen goede updates en faillissementen komen out of the blue. Cijfers op de site geven totaal geen goede weerspiegeling van feitelijke gang van zaken.

    Door Hugo op 4 oktober 2019 Reageer
  • Aantal achterstanden vs aantal investeringen ongekend hoog. Projecten worden niet als default gerekend, terwijl betalingsachterstanden ruimschoots over jaar heengaan.
    Ofwel: je wordt compleet verkeerd geïnformeerd en rendement is negatief

    Zwakke punten
    Cijfers niet in overeenstemming met praktijk; KOM haalt een zeer slecht rendement. Communicatie is nihil. Beloften worden niet nagekomen. KOM doet er wel alles aan om naar buiten mooi weer te spelen

    Door Legemate op 29 augustus 2019 Reageer
  • Ik heb geïnvesteerd bij KOM in het project belhamels. Deze mevrouw lijkt de boel te hebben geflest en KOM zwijgt in alle talen over de voortgang! Na een voortvarend begin en de belofte verdere informatie te verstrekken is het al geruime tijd stil, doodstil over dit project. Hoezo transparant? Waarom staat dit project niet in default geregistreerd met een betalingsachterstand van ondertussen 1,5 jaar? Zo kan ik ook een mooi netto rendement voorspiegelen. Mijn advies aan KOM: zet geen enkel project meer in default dan kunnen jullie rendementen van boven 7% voorspiegelen! Over transparantie en eerlijkheid gesproken!
    En voor investeerders: kies voor een ander platfom!!

    Sterke punten
    niet bekend

    Zwakke punten
    te veel om op te noemen

    Door Puk op 29 mei 2019 Reageer
  • Ik heb belegd bij 5 verschillende crowdfund platformen.
    Nergens is het aantal dat projecten dat de eindstreep niet haalt zo hoog als bij KoM. Er wordt verder aan de investeerders geld gevraagd indien er een betalingsachterstand is, maar het is onduidelijk wat er precies met dat geld gebeurt. Er soms sprake van een maandenlange radiostilte en vragen van investeerders worden volledig genegeerd.
    Op de website wordt misleidende informatie gegeven over het succes van investeringen. Diverse projecten met een maandenlange betalingsachterstand staan nog steeds op "groen".

    Sterke punten
    Geen

    Zwakke punten
    Geen communicatie, misleidende informatie op de website.

    Door Pieter op 22 februari 2019 Reageer
  • Dat aan crowdfunding risico's zitten is logisch. Dat er projecten stagneren of zelfs in default raken kan ook. Maar met Kapitaal op Maat wordt er niet over gecommuniceerd wat je ook doet. Buitengewoon slecht daar communicatie van wezenlijk belang is.

    Sterke punten
    Geen

    Zwakke punten
    Communicatie
    Degelijke screening van projecten
    Communicatie
    Opvolging van wanbetaling (debiteurbeheer)
    Communicatie

    Door Mike op 6 februari 2019 Reageer
  • Ik doe zaken met 10 cf_platforms. Het platform met een exorbitant aantal defaults is kapitaal op maat. Daar komt ij dat de communicatie heel erg slecht en niet tijdig is. Belangen schuldeisers lijken volstrekt niet serieus genomen te worden.

    Sterke punten
    Pim was een prima kerel, maar die is weg......

    Zwakke punten
    Slechte resultaten en communicatie

    Door Kitti op 13 december 2018 Reageer
  • Ik heb op 8 verschillende projecten ingeschreven, waarvan er nu 3 op achterstand staan.

    Zekerheden zoals een onderpand van een schip blijkt na faillissement bij veiling slecht een fractie van de geschatte waarde op te brengen. Van een ander project dat sinds begin dit jaar op default staat is na april geen enkele update meer gekomen...

    Ik vrees dat de lijst met klachten alleen maar gaat toenemen.

    Sterke punten
    ? nog niet ervaren...

    Zwakke punten
    - communicatie
    - risico inschatting
    - volume van nieuwe projecten

    Al met al een platform die je wilt mijden, zowel als investeerder als ondernemer!

    binnen 1 jaar kapot, en dan ben ik benieuwd wat we terug zien van onze investeringen...

    Door SD op 11 september 2018 Reageer (1 reactie)

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


  • Vandaag was de laatste termijnbetaling aan Kapitaal op Maat. Toen ik klant wilde worden werd ik warm onthaald. Degene waar ik destijds gepitched heb, werken niet meer bij KOM.

    Nu ik na 4 jaar vraag om mijn project offline te halen, krijg ik een onbeschofte reactie terug.
    Raar toch? Wellicht overweeg ik om er nog een keer gebruik van te maken.

    Aan een bestaande klant hoef je geen euro marketingbudget uit te geven. Maar ik ga nooit meer terug naar Kapitaal op Maat. Dat je zo na 4 jaar met je klanten omgaat vind ik in deze tijd echt te bizar voor woorden.

    Sterke punten
    GEEN!

    Zwakke punten
    Communicatie en klantvriendelijkheid is ver te zoeken.

    Door A. Nooijen op 14 augustus 2018 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


  • Zekerheden blijken geen zekerheden te zijn. Meerdere projecten die geclassificeerd waren als B "lopen niet" (achterstand/failliet). Communicatie met investeerders is slecht. Op mails wordt niet of nauwelijks gereageerd of soms zelfs onbeschoft.

    Sterke punten
    Absoluut geen!

    Zwakke punten
    Zie hierboven.

    Door R. S. op 6 augustus 2018 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


  • Via KOM op een aantal pitches ingeschreven. Eentje loopt zeer slecht, vanaf het begin al. Dat kan gebeuren. Helaas komt zowel het platform als de ondernemer niet met enige reactie naar de investeerders, dat loopt al zo vanaf december (en het is nu juli, dus het is niet dat ik ongeduldig ben). Men vraagt zich af of de langlopende contracten waarin bij het aangaan van de pitch mee werd geschermd, wel bestaan...... en of iemand van KOM die gezien heeft. Stilte.
    Ook valt het me nu op, dat je de reacties op een project alleen kunt zien, als je geïnvesteerd hebt in dat project. Daardoor blijven de ontevreden investeerders onzichtbaar voor mensen die in andere projecten investeren via hetzelfde platform

    Sterke punten
    Aardige selectie aan pitches, laag deelnamebedrag

    Zwakke punten
    Men komt toezeggingen niet na (zo had ik een pitch die gedekt zou zijn met een tweede hypotheek, maar werd eerst het geld al uitgekeerd, en pas maanden later de tweede hypotheek gevestigd, dat is niet de bedoeling als je zekerheid geeft!!).

    Door Alkemade op 16 juli 2018 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


  • Medio april wordt de volgende uitbetaling van belhamels toegezegd. Tot op heden is dit nog niet gebeurd. Waar is dit geld gebleven?

    Door Romani op 23 mei 2018 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


  • Nu hebben ook al de mogelijkheid dicht gegooid om een reactie achter te laten als je bij een project een investering hebt gedaan.
    Hoezo transparant? het lijkt er meer op dat ze van alles onder het tapijt willen vegen.

    Door Romani op 2 mei 2018 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


  • Ik ben redelijk fanatiek geweest op verschillende crowd funding platforms. Bij KOM heb ik -verreweg- het slechtste rendement behaalt. Wellicht mijn slechte, of te grage selectie van projecten.

    Geen KOM meer, voor mij.

    Er onstaat het gevoel dat de project begeleiding van KOM (selectie, presentatie en aankleding) gewoon niet goed is.

    Daarbij is KOM -als enige- genegen verdere onkosten te eisen, op het moment dat een projecr failliet gaat. Vooral dit laatste zit mij erg in de weg. Alle andere platformen financieren dit soort procedures voor uit eigen middelen. Hiermee heb je dus geen stok achter de deur, waarmee KOM gemotiveerd blijft de projecten goed te selecteren en begeleiden, noch is je investering dus eindig.

    Door Gijs Van den op 26 oktober 2017 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


Bezoek Kapitaal Op Maat

Schrijf je eigen review