Bij Defam kunnen klanten terecht voor het afsluiten van diverse leningen. Dit bedrijf is al meer dan dertig jaar de kredietaanbieder in Nederland. Defam behoort dan ook tot een van de grootste bedrijven in Nederland, die leningen en kredieten verstrekt aan particulieren. Dit bedrijf is ook 100% dochter van de ABN AMRO Bank. Men kan hier dus veilig en op zijn of haar gemak geld lenen. Het is de bedoeling dat mensen hun wensen en dromen waar maken en in vervulling laten gaan via Defam. Het kan wel eens voorkomen, dat men nou echt toe is aan een nieuwe auto of dat het huis nou echt verbouwd moet worden. Voor dit soort gevallen, kan men dan een lening afsluiten bij Defam. Bij Defam worden klanten geholpen aan een lening en of krediet om op die manier hun wensen te realiseren. Klanten hebben hier de mogelijkheid om een persoonlijke lening, doorlopend krediet flex & zeker, het huiseigenaar doorlopend krediet flex & zeker, het doorlopend krediet en het huiseigenaar doorlopend krediet af te sluiten. Alle leningen worden afgestemd op de behoefte van de klant. Hierbij wordt ook gekeken naar de persoonlijke en financiële situatie van de klant. Bij Defam staat verantwoord lenen natuurlijk ook centraal. Dit bedrijf onderscheid zich dan ook als een bedrijf dat op een verantwoorde manier te werk gaat. Op basis hiervan wordt er ook gewerkt met professionele tussenpersonen. Klanten weten dus altijd waar zij aan toe zijn bij het aangaan van een lening. Deze tussenpersonen geven advies over het maken van een verantwoorde keuze. Klanten worden hierbij ook geholpen om leningen af te sluiten tegen de beste voorwaarden. Op de website van Defam kunnen klanten ook zelf berekenen hoeveel zij kunnen lenen en voor welke lening zij eventueel in aanmerking zouden kunnen komen. Dit kan allemaal met de leentest van Defam.

Lening bepalen

Personen die wat geld tekortkomen voor de aanschaf van een bepaalde goed of om onvoorziene kosten te kunnen betalen, hebben de mogelijkheid om op de website van Defam na te gaan welke lening het beste bij hen past. De juiste lening kan men bepalen door op de startpagina van de site te klikken op 'producten' en daarna op 'welke lening past bij u?'. Vervolgens komt er een formulier tevoorschijn waar men het bestedingsdoel, de flexibiliteit, de looptijd en gewenste rentepercentage kan ingeven. Door de juiste gegevens in te vullen, gaat het systeem automatisch na welke lening het best bij de klant past. Personen kunnen dan op die manier zelf een keuze maken van welke lening het beste bij hen past.


Persoonlijke lening

Bij Defam hebben klanten ook de mogelijkheid om een persoonlijke lening af te sluiten. Deze krediet vorm sluiten klanten meestal af als zij een grote aankoop moeten doen zoals een nieuwe auto of de aankoop van een keuken. Het gaat in deze om een eenmalige grote uitgave. Het voordeel van deze lening is ook, dat men precies weet waar men aan toe is. De rente bij een persoonlijke lening is niet variabel. Klanten krijgen het geleende bedrag in een keer op hun rekening gestort, betalen een vaste rente en lossen de lening in maandelijkse termijnen af. Aan het eind van de looptijd heeft de klant de lening ook daadwerkelijk uitbetaald.


Doorlopend krediet

Naast een persoonlijke lening, hebben klanten van Defam ook de mogelijkheid om een doorlopend krediet af te sluiten. Met deze lening hebben klanten altijd wat geld op zak om onvoorziene kosten te kunnen betalen. Naast flexibiliteit, betalen zij ook nog eens een veel lagere rente voor deze vorm van lening. Het gaat in deze om een variabele rente welke gedurende de looptijd van de lening kan stijgen en of dalen. Klanten betalen ook alleen rente over het opgenomen bedrag en niet over het gehele bedrag welke als krediet limiet is afgesproken. Men heeft de mogelijkheid om al het geld in een keer op te nemen of men kan het geld in fasen opnemen tot het afgesproken krediet limiet is bereikt. Aan het aflossen van de lening zijn er verder geen kosten verbonden. Deze vorm van krediet is doorlopend en wordt vanaf de 65ste levensjaar in 120 maanden afgebouwd.


Doorlopend Krediet Flex en Zeker

Bij Defam hebben klanten ook de mogelijkheid om gebruik te maken van de doorlopend Krediet Flex & Zeker. Met deze krediet vorm hebben klanten voor een bepaalde tijd geld op zak voor onverwachte uitgaven en zekerheid over de looptijd. Flexibiliteit en zekerheid zijn dan ook de basis kenmerken van deze leenvorm. Het Doorlopend Krediet Flex&Zeker is een krediet dat flexibiliteit in het opnemen en aflossen van bedragen biedt én zekerheid over de looptijd. Het afgesproken leenbedrag wordt in 120 gelijke termijnen afgebouwd. Zolang er kredietruimte is, bepaalt men zelf wanneer men het geld opneemt. Verder betaalt men maandelijks 1,5% van het hoogst opgenomen kredietbedrag.


Contact gegevens

Voor eventuele vragen en of opmerkingen, kunnen klanten contact opnemen met de klantenservice van Defam via het nummer (030) 6596600. Daarnaast kan men voor een betalingsherinnering, achterstand en of een wijziging in de persoonlijke situatie contact opnemen met de afdeling collections via het nummer (030) 6596604. Defam is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar van 08:00 tot 17:00 uur.


Defam Reviews

  Absurde benadering

  Nooit problemen, sinds de zomer blijken ze achter de schermen opeens andere procedures te hanteren waar je als jarenlange klant niet even netjes per post van op de hoogte wordt gesteld zodat je de tijd hebt je inkomensgegevens aan te leveren. Terwijl je het afgelopen jaar wel een dikke inleg hebt gedaan. Ongekend staaltje machtsmisbruik en zo snel mogelijk weg daar!

  Zwakke punten
  Respectvol en transparant inhoudelijk communiceren met de klant.

  Slecht bedrijf.Na jaren trouwe klant geen opname meer mogelijk en een maand gewoon ook geen opname mogelijk

  Slecht.Ik gebruik het zelden en als ik dan een keer een luttele opname wil doen ligt de boel er een maand uit.Na deze maand zonder ook maar wat te kunnen opnemen vinden ze het nodig een revisie te toen en kan ik al mijn inkomen weer aanleveren.Terwijl ik al ruim 6 jaar klant ben.Nog nooit 1 cent te laat betaald.Hetzijn een stelletje eikels daar.Ik ga bij ze weg en wel bij een ander bedrijf die niet zo idioot doet.

  Sterke punten
  geen

  Zwakke punten
  teveel slechte kanten.ABN waar Defam onderdeel van is moet zich schamen

Bezoek Defam

Schrijf je eigen review