Reviews van deze auteur

waardeloze informatievoorziening

Review over Symbid

Enkele jaren geleden heb ik wat geld geïnvesteerd via crowdfunding website Symbid, als particulier. Het bedrijf doet beslist niet wat het belooft. De informatievoorziening is extreem slecht, en symbid houdt geen goed toezicht op naleving van verplichtingen van bedrijven.

Van één investering ben ik het geld kwijt, vrijwel alle info over het betreffende faillisement heb ik uit de media. Het laatste bericht op het forum dateert van 2018, een vraag van een mede-investeerder: 'zijn jullie echt failliet?' Het is nu 2021.

Het platform (Symbid dus) telt de betreffende investering nog altijd op bij het dashboard 'portfolio', terwijl de waarde al ruim 3 jaar 0,00 is.

Via mail heeft Symbid indertijd beloofd "Vanuit Symbid staan wij in contact met de verschillende betrokken partijen bij ... Zodra alles duidelijk is zullen we zo snel mogelijk met alle investeerders communiceren over de situatie bij Nerdalize en wat dit betekent voor de de investeerders." Hier heb ik nooit meer iets van gehoord.

Het andere bedrijf waarin ik had geinvesteerd heeft in 2018 voor het laatst een financiele update gegeven. Directeur is inmiddels gewisseld, dit is niet gemeld

Officieel ziet Symbid erop toe dat een fondsenwervend bedrijf jaarlijks info verstrekt.
Symbid laat dit dus na.
Vragen stellen op het forum levert geen antwoorden op.
Bellen geeft voicemail.

Kortom, in mijn beleving geen zuivere koffie.

Sterke punten
marketing, eenvoud inleggen

Zwakke punten
informatievoorziening, toezicht houden

reacties: