Bij Symbid wordt durfkapitaal toegankelijk gemaakt voor ambitieuze ondernemers. Ambitieuze ondernemers hebben hier de mogelijkheid om hun plannen aan tienduizenden crowdfunders en professionele investeerders te presenteren. Deze crowdfunders investeren op hun beurt in het bedrijf waar ze de meeste potentie in zien en waar ze geloof in hebben. In dit geval kunnen ze dan aandeelhouder worden van zo een bedrijf. Op die manier profiteren zij ook mee aan de toekomstige groei van het bedrijf van de ondernemer. Dit is bedrijf is namelijk in 2011 gestart als eerste aandelen crowdfunding platform in de wereld. De missie van dit bedrijf is dan ook het faciliteren van ondernemerschap door iedereen die anders durft te zijn en zijn of haar droom najaagt de toegang te bieden tot de benodigde financiering om op die manier de ondernemersstroom te kunnen realiseren. In de loop der jaren zijn meer dan 130 ondernemers geholpen geworden aan een financiering middels de uitgifte van aandelen. Dit komt op een totaal bedrag van ongeveer 13 miljoen euro. Op basis van de opgebouwde kennis en ervaring worden startups en groeiende bedrijven dagelijks geholpen aan de benodigde financiering. Op deze manier kunnen zij ook hun dromen realiseren. Symbid heeft verder sterk het geloof, dat financiering middels eigen vermogen de meest geschikte vorm van financiering is voor startende en jonge bedrijven die snel groeien. De reden hiervoor is dat een startende ondernemer in de meeste gevallen naast financiering op zoek is naar tijd om een plan goed uit te kunnen werken. In dit stadium kan het ook zo zijn, dat het bedrijf nog geen omzet draait. Het is dan niet verstandig om een lening aan te gaan, waarbij men dan al op kort termijn het geleende geld en rente moet terugbetalen. Investeerders die aandelen kopen in een bedrijf doen dit omdat zij geloof hebben in de plannen van een toekomstige bedrijf. Door aandelen te kopen kan men ook profiteren van een toekomstige stijging van de waarde van het bedrijf. Deze investeerders zijn dus niet op zoek naar rendement in de vorm van rente op kort termijn. Dit zorgt ervoor dat ondernemers de ruimte krijgen om hun bedrijf tot een groot succes te maken. Kerstontbijt in luxe geschenkdoos

Investeren

Bij Symbid hebben klanten de mogelijkheid om te investeren c.q. aandeelhouder te worden van een bedrijf waar men geloof in heeft. Op die manier kan men ook profiteren van de eventuele toekomstige groei. Personen hebben de mogelijkheid om vanaf 2 euro of meer te investeren in veelbelovende bedrijven. Men mag op de website van Symbid ook zelf bepalen in welk bedrijf men wenst te investeren. Bij Symbid kan men namelijk op twee manieren aandeelhouder worden van een bedrijf. Men kan namelijk direct aandeelhouder worden van een onderneming of men kan investeren in een onderneming en in de toekomst de investering converteren naar een aandeel in het bedrijf, met een korting ten opzichte van andere investeerders die op een later moment deelgenoot worden van financieringsrondes.


Financiering voor ondernemers

Symbid maakt het namelijk makkelijk voor ondernemers om aan investeerders te komen voor hun bedrijf cq. onderneming. Via de website van Symbid kan men namelijk financiering ophalen via de aandelen crowdfunding bij duizenden crowdfunders en professionele investeerders die geloof hebben in het bedrijf van de ondernemer. Via Symbid kan men financiering ophalen in ruil voor aandelen in de eigen onderneming. Investeerders die geloof hebben in het bedrijfsvoorstel van de ondernemer en die op zoek zijn naar rendement op lange termijn, zijn willing om te investeren in zo een bedrijf. Men heeft ook de mogelijkheid om expertise in te brengen. Op deze manier heeft men tijd om verder te bouwen aan de onderneming om deze uiteindelijk tot een succes te maken. PotentiŽle ondernemers krijgen van begin tot eind een professionele begeleiding van Symbid. Het opzetten van een sterke pitch, het benaderen van investeerders en de juridische afhandeling als de totale investering binnen is wordt in goede banen geleid door Symbid. Daarnaast blijft de ondernemer via het crowdfunding platform eenvoudig in contact met zijn of haar investeerders. Het aanvragen van een financiering bij Symbid is bestemd voor ondernemers met een uitgewerkt en gevalideerde businessplan, die op zoek zijn naar startkapitaal. Daarnaast kunnen ondernemers van bedrijven die al langer bestaan, groeien en financiering nodig hebben om sneller te groeien ook hier terecht.


Kosten

Bij Symbid betalen ondernemers alleen als hun campagne een succes is en men de benodigde financiering heeft weten op te halen. Dit bedrijf heeft er wel veel belang bij, dat het project van een ondernemer een succes wordt. De succes fee is onder andere afhankelijk van de hoogte van het bedrag en de snelheid waarmee de campagne is afgerond. Daarnaast worden er ook administratieve kosten en kosten voor de notaris in rekening gebracht.


Contact gegevens

Symbid Marconistraat 16 3029 AK Rotterdam Voor meer informatie kan men op elke werkdag tussen 09:00 en 17:30u contact opnemen met de klantenservice van Symbid via het telefoonnummer 0108900400. Daarnaast kan men ook een e- mail sturen naar [email protected]


Symbid Reviews

 • Ik hoor mooie verhalen - maar op de site is voor mij alles onduidelijk en rendement heb ik niet gezien.
  Niet uitnodigend om er mee verder te gaan.

  Sterke punten
  niet gevonden dan mooie verhalen.

  Door jvgils op 9 februari 2020 Reageer
 • Symbid heeft een lege portefeuille op dit moment en ligt voor zover ik het kan zien gewoon op zijn gat. Niet eens registeren, want het verwijderen van een account werkt ook al niet! Jammer dat je hier geen nul sterren kan geven. Ze zijn overgenomen door ILFA, maar die doet ook net alsof het goed gaat. Zal dus ook wel niet helemaal bonafide zijn.

  Sterke punten
  Nul

  Zwakke punten
  Transparantie. Want dat ze momenteel stil liggen hoor je gewoon op de site te hebben staan.

  Door Henry op 25 januari 2020 Reageer
 • 2 investeringen gedaan, de ene binnen jaar failliet (Nerdalize), de ander hoor of zie ik niks meer van (Curaphar).

  Sterke punten
  Mooie website, tenminste voor de aanschaf, niet erna want dan is er geen enkele info meer over de investering te vinden.

  Zwakke punten
  Groot risico op verlies kapitaal, waarschijnlijk ook door slechte intake projecten?
  Slechte informatievoorziening na aanschaf.

  Door Freek op 12 december 2019 Reageer
 • Diep teleurgesteld in zowel Spiked Cycles als Symbid. Advies om met beide bedrijven geen zaken te doen. Het is onduidelijk hoe het nu met Spiked Cycles gaat. Symbid weet het ook niet zo goed meer, maar weet de klant ook niet te informeren betreffende rechten en plichten. Dus wees gewaarschuwd!

  Sterke punten
  Helaas heb geen sterke punten kunnen ontdekken bij Symbid.

  Zwakke punten
  Slechte communicatie, afspraken niet nakomen, geen nazorg verlenen

  Door Anja van Delden op 12 oktober 2019 Reageer
 • 2 investeringen bij Symbid gedaan, allebei teleurstellend. De ene is binnen een jaar mislukt en ik hoor niks over de afloop en of er nog geld teruggestort wordt. De andere schrijft 9 maanden geleden dat het financieel tegenvalt en verder niks meer over gehoord.

  Sterke punten
  Mooie duidelijke website.

  Zwakke punten
  Slechte informatievoorziening na investering. Ogenschijnlijk geen voorzichtige intake van investeringen.

  Door frank op 29 augustus 2019 Reageer

Bezoek Symbid

Schrijf je eigen review